Nem küldték el az óvodából az autista kisfiút Mauglinak gúnyoló óvónőt

2024.02.03. 08:00
Egész nap verbálisan bántalmaztak egy ötéves autista kisfiút az egyik III. kerületi óvodában, Budapesten, amiről az édesanya titokban hangfelvételt készített. Miután az eset napvilágot látott, két óvónőt azonnali hatállyal elbocsátottak, azonban pont azt a pedagógust, aki Mauglinak nevezte a kisfiút, csak figyelmeztették, de továbbra is az intézményben dolgozhat.

Két óvónőt azonnal menesztettek abból a III. kerületi óvodából, ahol folyamatosan verbálisan bántalmaztak egy ötéves autista kisfiút, azonban az édesanya elmondása alapján pont azt a pedagógust nem küldték el, aki Mauglinak gúnyolta beszélni nem tudó gyerekét – írja az RTL Híradó

Mint arról beszámoltunk, egész nap kiabáltak és agresszívan kommunikáltak egy ötéves autista kisfiúval egy III. kerületi óvodában Budapesten. A verbális bántalmazásra úgy derült fény, hogy a fiú édesanyja diktafont tett a fia táskájába, miután gyanús lett neki, hogy a gyermek fél bemenni az óvodába.

A fiúhoz az egész napos felvétel alatt kizárólag ordítva, sokszor trágár módon beszéltek, sőt „Mauglinak” csúfolták. 

Az ügyben vizsgálatot indítottak, hétfőn azonnali hatállyal felmondtak az érintett óvodai dolgozóknak.

Az édesanya azonban arról beszélt a csatornának, hogy éppen az az óvónő nem távozott az intézményből, aki Mauglinak és majomnak nevezte a kisfiát. 

Szeretném tudni, hogy folyt le ez a belső vizsgálat, és miért maradhatott ott ez az óvónő, aki a legtöbbet bántja a kisfiamat

– mondta a Híradónak az anyuka.

Az óvónő mindössze figyelmeztetést kapott, ezért a kisfiú anyukája szeretné megtudni, hogy a pedagógus miért foglalkozhat továbbra is gyerekekkel az intézményben, de az illetékes tankerülettől nem kapott választ a kérdésére. A Híradóval viszont azt közölték, hogy mindhárom esetben arányosan intézkedtek.