A Magyar Kétfarkú Kutya Párt nem viccel, humoristát küldene Brüsszelbe

2024.02.04. 10:11
A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) nyilvánossá tette az Európai Parlamenti választásokhoz kapcsolódó képviselőjelöltek sorrendjét, amelyet böngészve számos ismerős név felbukkant.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) közzétette a 2024-es az Európai Parlamenti választásokon induló képviselőik listáját.

Az ezt tartalmazó közleményben azt is kifejtetették, hogy egyes sajtóhírekkel ellentétben nem „a vezérkar tájékoztatta a tagságot”, hanem a taggyűlés szavazott a párt elnöksége által előterjesztett névsorról.

Az MKKP listája a következő:

  1. Le Marietta – A párt úgy mutatta be, hogy „részvételiségi szakértő és urbanista. A Járókelő.hu alapítója. 2020-ban létrehozta a Főpolgármesteri Hivatal részvételiséggel foglalkozó osztályát, és elindította a főváros közösségi költségvetési programját. 2023-ban Hubert H. Humphrey-ösztöndíjasként elvégezte a Massachusetts Institute of Technology (MIT) városi és regionális tudományok programját.”
  2. Törley Katalin – 23 évig tanított francia nyelvet, irodalmat és civilizációt. Jelenleg a Tanítanék Mozgalom aktivistájaként, illetve a Romaversitas Alapítványnál és a Polgár Alapítvány oktatási ügykoalíciója mellett dolgozik szakértőként, tanácsadóként.
  3. Juhász Veronika – A Kétfarkú Kutya Párt alelnöke, önkormányzati képviselő a II. kerületben.
  4. Tóth Imre (Bruti) – Humorista, zenész.
  5. Becker András – Az Átlátszó és a MaNcs egykori újságírója.
  6. Derdák András – Kultúraközvetítő. A legendás Banán Klub egykori vezetője, később a Millenáris művészeti igazgatója, majd diplomata Párizsban, a Collegium Hungaricumként működő Magyar Intézet élén.
  7. Sándor Balázs – Az MKKP regionális koordinátora.
  8. Zakota Tamás –  Szintén a Kutya Párt regionális koordinátora. Tájrendező, kertépítő és környezetmérnök.
  9. Szin Richárd – Elvégezte a nemzetközi közszolgálati kapcsolatok szakot, és a nemzetközi vízkormányzás és vízdiplomácia szakot angol nyelven. Szakmai gyakorlatait a NAV Nemzetközi Főosztályán és Magyarország Hágai Nagykövetségén végezte.