Orbán Viktor: Meló, az van!

2024.02.04. 20:45
Orbán Viktor miniszterelnök egy fotóalbumot osztott meg közösségi oldalán a Sopronbánfalvára kihelyezett kormányülésről. A háromnapos, különleges helyszínen megrendezett kabinetülés híréről elsőként az Index értesült.

„Elkezdődött a háromnapos kormányülés Sopronbánfalván. Meló, az van!” – írta Orbán Viktor a hivatalos Facebook-oldalán.

A kormányfő a kormányülés első napjáról több képet is megosztott. A képeken az látható, ahogy a kormány tagjai sorra megérkeznek a helyi karmelita kolostorba.

Mint azt elsőként megírtuk, kihelyezett kormányülést tart Sopronbánfalván a kormány. A háromnapos kabinetülés vasárnap vette kezdetét, és keddig tart. 

Információink szerint az ülésen megvitatják a rendkívüli EU-csúcs megállapodásának a következményeit, szó lehet a jegybank kamatcsökkentéséről, valamint a közeledő uniós parlamenti választásról is.

Korábban a Kormányzati Tájékoztatási Központot arról tájékoztatott, hogy „nincs semmilyen bejelentenivalónk ezzel kapcsolatban. Ha lesz a miniszterelnöknek valamilyen sajtónyilvános belföldi vagy külföldi programja, arról kellő időben tájékoztatást fogunk adni”.

A helyszín nem meglepő, hiszen a kormány rendszeresen ülésezik Sopronbánfalván, az ottani karmelita kolostorban. Tavaly februárban és júliusban is ezt a helyszínt választották az aktuális témák megvitatására. Az impozáns sopronbánfalvi kolostor napjainkban szállodaként működik.