Új kihívót kapott Miskolc baloldali polgármestere

2024.02.05. 12:47
A DK után a Pont Mi Lokálpatrióták Egyesülete is bejelentette a városvezetésért ringbe szálló jelöltjét. A választásra bejelentkező közszereplő a média világából érkezett.

A civilként induló Tóth-Szántai József rádiós újságírót támogatja a polgármesteri székért induló versenyben a Miskolcért tenni akaró emberekből alakult Pont Mi Lokálpatrióták Egyesülete.

Úgy gondoljuk, Miskolc számára már minden pillanat számít. Ha a városvezetők a 21. század problémáira továbbra is csak 20. századi válaszokat adnak, menthetetlenül a múltban ragadunk, elveszítjük a város életerejét. Meggyőződésünk, hogy jelöltünk, Tóth-Szántai József lendületes, újszerű gondolatokat tud behozni a városvezetésbe. Képviselni tudja azt a közös nevezőt, azt a szakmailag megalapozott programot, amivel mi, civilek, lokálpatrióták egyetértünk, és a pártok érdekeiket hátrább sorolva, ciklusokon át támogatni tudunk Miskolc fejlődése érdekében.

– írta a szervezet közleményében.

Tóth-Szántai József újságíró, a nívódíjas miskolci Rádió M főszerkesztője, cégvezető, a Helyi Rádiók Országos Egyesületének elnökségi tagja. Tősgyökeres miskolci, két huszonéves gyermeket nevel.

Engedjük el és zárjuk le végre a Miskolc megítélését máig nyomasztó XX. századot, és kezdjünk el szabadon, újszerűen gondolkodni. Egyetértek a fiatalokkal: ez itt már a XXI. század. Amire vágyunk, nem a múltban van, hanem közös jövőnkben, amit mi, miskolciak közös egyetértésben alakíthatunk

– vallja Tóth-Szántai József.

A borsodi megyeszékhelyet 2019 óta Veres Pál, a baloldali összefogás független polgármestere vezeti, újraindulását a Momentum támogatja, a DK azonban kihátrált az együttműködés folytatásából, ők Hegedűs Andrea parlamenti képviselőt indítják. A Fidesz várhatóan márciusban nevezi meg a jelöltjét.