Népszerű útvonalakra indítanak repülőjáratokat Pécsről

2024.02.07. 16:41
Az Universal Air légitársaság márciustól menetrend szerinti járatokat indít a Málta–Pécs–München útvonalon. A tervek szerint nyártól egy korfui charterjáratot is elindítanak.

Az Universal Air légitársaság március 26-tól menetrend szerinti járatokat indít a Málta–Pécs–München útvonalon – számolt be róla a PécsMa.

A tervek szerint a müncheni és máltai járatok hetente kétszer, kedden és pénteken indulnak.

A Pécs-Pogány repülőtéren kedden tartottak sajtótájékoztatót, ahol Péterffy Attila, Pécs polgármestere elmondta, hogy charterjárat 12 éve, menetrend szerinti járat pedig 16 éve nem indult Baranya vármegye székhelyéről. „München nemzetközi légi közlekedési központ, amelyen keresztül Pécsről elérhető lesz az egész világ, illetve Pécs is elérhető lesz a világ bármely pontjáról″ – hangsúlyozta Péterffy Attila.

Várhatóan München és Pécs között 1 óra 20 perc, Pécs és Málta között 2 óra 20 perc menetidővel kell majd számolni. 

Simon Cook, a Universal Air ügyvezető igazgatója elmondta, hogy idei első új útvonaluk a pécsi járat lesz. Rövidesen megkezdik a cég felületein a jegyárusítást, de később az utazási irodákban is szeretnék értékesíteni őket. Hozzátette, hogy májusban ismét bejelentésre készülnek, ugyanis nyárra egy korfui charterjárat indítását is tervezik.