Szétvagdosták a felújított Lánchíd kábeleit

2024.02.09. 12:37
Nyomozás indul a Lánchíd megrongált kábelei miatt, miután a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. feljelentést tett.

„Életveszélyes kontármunka a Lánchídon!”, „Áramütés fenyegeti a gyalogosokat!” – ilyen és ehhez hasonló címekkel jelent meg a kormányközeli médiában híradás a történtekről.

Az esetet megvizsgáló szakemberek azonban arra a következtetésre jutottak, hogy szándékos rongálás történt a Lánchídon. A szemle során alaposan átnézték a beszámolókban kifogásolt kábeleket és szigeteléseket. A vizsgálat megállapította, hogy a gyalogosokat érintő sérülés- vagy életveszély nem áll fenn. Ugyanakkor 

felvetődött egy közelmúltbeli szándékos károkozás lehetősége, ezért a díszvilágítást üzemeltető fővárosi BDK Kft. rendőrségi feljelentést tett.

A szakemberek elvágott és szétcsavarozott rögzítéseket, megtépett kábeleket találtak a helyszínen. A szakértők a rendőrség bevonásával részletes feljegyzést készítettek az okozott károkról, és csatolták a díszvilágítást üzemeltető fővárosi BDK Kft. ismeretlen tettes elleni feljelentéséhez.