Tizenévesek fenyegettek és aláztak meg egy nőt Budapesten

2024.02.09. 18:24
Egy 14 éves fiú két tizenéves társával együtt egy fiatal nőt zaklatott az egyik budapesti villamoson. A sértettet megütötték, majd leszállása után követték, lökdöstek és megfenyegették. A 2022-es ügyben vádat emelt az ügyészség, emellett egy videót is megosztottak az esetről.

A vádirat szerint 2022. júniusában egy 14 éves fiú és társai – egy szintén fiatalkorú, valamint egy gyermekkorú lány – a XIV. kerületben felszálltak az Örs vezér tér irányába közlekedő villamosra – ismertette közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A járművön utazó nő a villamos egyszemélyes ülésén ült, amikor a fiatalok odamentek és leültek köré. A sértettel szemben egy fiatalkorú lány foglalt helyet, majd a lábát a nő ülésére tette. A provokációt tovább folytatták, a gyermekkorú lány a társa cipőjét a sértett pólójával törölgette.

A nő felállt, hogy eltávolodjon a fiataloktól, de a 14 éves fiú ekkor az útjába tette a lábát. A sértett határozottan kérte, hogy engedje el, miközben a kezével hárító mozdulatot tett.

A FIÚ A SÉRTETT UTÁN LÉPETT, MAJD ÖKÖLLEL ARCON ÜTÖTTE. Az ütés erejétől a nőnek leesett a szemüvege, és vérezni kezdett a szája. 

A következő megállónál a sértett leszállt, de az elkövetők a történtek után is követték, szidalmazták és fenyegették. Amikor utolérték a nőt, azt követelték tőle, hogy térdeljen le előttük. A nőt mindhárman körbevették, majd az egyikük meglökte, így a sértett egyensúlyát vesztve a bokorba esett.

A nő megijedt, nem mert további ellenállást tanúsítani, ezért inkább engedelmeskedett nekik, és letérdelt előttük. A vádlott és társai végül távoztak a helyszínről.

Az ügyészség a 14 éves fiút csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével vádolja. Vele szemben próbára bocsátást, és a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet elrendelését indítványozták. 

Fiatalkorú lány társával szemben az ügyészség 2 év próbaidőről és feltételes ügyészi felfüggesztésről határozott. Harmadik, gyermekkorú társuknál – életkora miatt – büntethetőséget kizáró ok áll fenn – tették hozzá.

A zaklatásról készült felvételt az ügyészség honlapján lehet megtekinteni.