Házkutatást tartottak a fejbe lövéssel fenyegetőző budapesti diák otthonában

2024.02.10. 16:42
Fejbelövéssel fenyegetőzött egy állítólagos arab diák a 12. kerületi BGSZC Budai Gimnázium és Szakgimnáziumban. Az elkövetővel szemben személyi szabadság korlátozása miatt indult eljárást és házkutatást is tartottak otthonában.

Fejbe lövök valakit!

– ezzel fenyegetőzött állítólag az az arab származású fiatal, aki miatt még február 1-jén az egész iskolában pánik tört ki Budán. Azóta biztonsági őrök állnak a Márvány utcai oktatási intézmény kapujában, a hátsó bejáratot pedig lezárták.

Miután a tanárok megtudták, hogy a fiú milyen kijelentéseket tett, a tanáriba hívták elbeszélgetésre. A számonkérés az igazgató, valamint két pedagógus jelenlétében zajlott. Az egyik tanár hangfelvételt akart készíteni a beszélgetésről, majd miután emiatt vita bontakozott ki, a pedagógus el akarta hagyni a tanári szobát, azonban őt nem engedte ki a 18 éves diák. 

Közben hívták a rendőröket, akik előállították a fiatalembert. Tettéért személyi szabadság korlátozása miatt kell felelnie. 

Az elkövető otthonában házkutatást tartottak, mindenki hallott az esetről a helyiek közül 

„A diákot a rendőrök személyi szabadság megsértése bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, a fiú a bűncselekmény elkövetését beismerte. Lakásán a nyomozók kutatást tartottak, bűncselekményre utaló eszközt nem találtak. Az eset összes körülményének feltárása a folyamatban lévő büntetőeljárás feladata, a gyanúsított szabadlábon védekezhet” – áll a rendőrség tájékoztatójában.

A Ripost infomációi szerint az iskolában mindenki hallott az esetről, a diákok félnek. A biztonsági intézkedéseket fokozták, az intézményt két marcona, állítólag fegyveres őr vigyázta.