Demeter Szilárd Novák Katalin ügyéről: Az ellenzék élő pajzsként használja a gyermekeket

DKIGA20231023014
2024.02.11. 18:31
Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója véleménycikket írt Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról – pontosabban az ellenzék magatartásáról, melyet az üggyel kapcsolatban tanúsított.

Demeter Szilárd Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit képviselő lemondásáról azt írta véleménycikkében, hogy „személy szerint nagyon sajnálja a történteket, és mindkettejüket kiemelten becsülte”. Novák Katalin a lemondásával csak erősítette hitelességét a szemében – fűzte hozzá.

Az ellenzéki oldal részéről „kíméletlen hajtóvadászat” folyt az elmúlt napokban – jegyezte meg Demeter Szilárd.

A hatalomra törő ellenzéki konglomerátum ezzel azt üzente: nincs kegyelem. Brutális precizitással oda ütöttek, ahol fájt Katának, vájkáltak a sebben, sózták két kézzel, hadd fájjon még jobban

– fogalmazott írásában a főigazgató.

Demeter Szilárd leírta azt is, úgy véli, az ellenzék eszközként használja a pedofiloktól féltett gyerekeket a kormány lejáratása érdekében.

Amit az ellenzék most művel a gyermekvédelmet felhasználva, az politikai pedofília. Olyanok, mint az a Hamász-terrorista, aki egy palesztin iskola pincéjéből rakétázza Izraelt. Ő is azt mondja, hogy a palesztin gyermekek érdekében háborúzik, de ettől még élő pajzsként használja a gyermekeket, vagyis nem célként tekint rájuk, hanem eszközként használja őket

– fejtette ki véleményét. 

A felmentési történet tanulsága szerinte az, hogy „a balliberális ellenzék hangadói nem ellenfélként, hanem kivégzendő ellenségként tekintenek a nemzeti oldalra”. Ehhez hozzátette Demeter Szilárd, hogy Magyarország csak akkor lenne jogállam az Európai Unió szemében, mikor „az utolsó nemzeti érzelmű, hazaszerető magyar is ott töri a követ a recski bányában”.

Borítókép: Demeter Szilárd (Fotó: MTI/Kiss Gábor)