Pikó András: Ha valakinek nincs most alapja arra, hogy a morális magas lóról beszéljen, az a Fidesz

2024.02.11. 20:21
Budapest VIII. kerületi polgármestere közölte, nem igaz, hogy a jobboldal vállalja tettei után a felelősséget. Pikó András több érvet is felhozott igazára.

Pikó András a Facebook-oldalán reagált Kocsis Máté nyilatkozatára, miszerint „a politikai jobboldalon a hibáknak is van következményük, a baloldalon a bűnöknek sincs”. A Fidesz frakcióvezetője egyenes, felelősségteljes döntésnek nevezte Novák Katalin lemondását, amely szerinte sokat elárul az államfő – valamint az ellenjegyzésére felelősséget vállaló Varga Judit – egyenes tartásáról.

Kocsis arról is beszélt, hogy ezzel szemben a baloldal esetében „ezer és egy botrányt” tud mondani a közelmúltból is, amelyekben semminek nincsen következménye.

Pikó András, Józsefváros polgármestere azonban úgy véli, Kocsis Máté „legújabb központi mantrája” nem állja meg a helyét. Mint írta, a fideszes politikusnak akkor lenne igaza, ha bizonyos szempontok teljesültek volna a lemondás ügyében.

Hiába fújja most Kocsis Máté a legújabb központi mantrát arról, hogy a jobboldalon a tetteknek van következménye. Ez csak akkor lenne igaz:

– ha a lemondás az eltitkolt kegyelmi döntés után bekövetkezett volna, nem egy év múlva, amikor nyilvánosságra került;

– ha Kocsis Máté pár napja még nem ott tartott volna, hogy rákenje az egészet másokra;

– ha a lemondás belső meggyőződésből születik meg, nem egy hét közvélemény-méricskélés és politikai számítgatás után, és bocsánatot kérnek az áldozatoktól, ami nem történt meg;

– ha tudnánk, hogy ki adott politikai megrendelést arra, hogy egy jó fideszes kapcsolatokkal rendelkező pedofilsegítőt elnöki kegyelemben részesítsenek

– írta Pikó. A polgármester úgy véli, a Fidesz nem védi meg a kiszolgáltatott gyerekeket.

Az igazság az, hogy ha valakinek nincs most semmi alapja arra, hogy a morális magas lóról beszéljen, az a Fidesz. A valódi kérdés az, hogy ki fogja megvédeni a kiszolgáltatott gyerekeket, amíg ez a rendszer van hatalmon

 – fogalmazott Pikó András.