Elítélték a rendőrt lefejelő férfit, aki nem volt hajlandó megfújni az alkoholszondát

2024.02.13. 13:13
Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Tatabányai Járásbíróság azt a férfit, aki egy balul végződött közúti ellenőrzéskor lefejelt egy rendőrt, komoly sérülést okozva.

A vádlott 2020. május 28-án Környe és Tata között haladt teherautójával, amikor ellenőrzés céljából megállította egy rendőr. Amikor a többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó megfújni az alkoholszondát, a járőr előállította.

A rendőrségi szolgálati autóban ülve az illető elővett egy mobiltelefont. A rendőr erre megállt, és közölte a férfival, hogy nem használhatja a telefont. A vádlott kiabálni kezdett a rendőrrel, aki megbilincselte.

A férfi ezután nem volt hajlandó visszaülni a rendőrautóba, eltolta az útjából a rendőrt, és megpróbált megszökni. A járőr jobb híján gázspray-vel próbálta megállítani a férfit, aki erre lefejelte, és nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott.

A Tatabányai Járásbíróság az elkövetőt hivatalos személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt 1 év 3 hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte – közölte a Tatabányai Törvényszék.