Annyiszor lopott a jánoshalmi tolvaj, hogy a rendőröknek elege lett

2024.02.14. 16:51
A Jánoshalmi Rendőrőrsön jelentette egy asszony 2023. november 26-án, hogy az éjjel valaki elvitt több kiló tápot, kukoricát és napraforgót a tanyájáról. Az ingatlanra szerelt biztonsági kamera rögzítette az esetet.

A 20 éves elkövető korábban számos bűncselekmény miatt összetűzésbe került a törvénnyel. Előfordult, hogy gázmérőt, szivattyút, láncfűrészt, hegesztőt vagy éppen fűnyírót lopott el udvarokból, ahova rendszerint a kerítésen átmászva jutott be – közölte a rendőrség.

Volt, ahonnan csupán két pulóver sikerült zsákmányolnia, de attól sem riadt vissza, hogy lakásba törjön be pár holmiért.

Egyik alkalommal az egyik pékség kasszáját dézsmálta meg, ahova a nyitva hagyott ablakon keresztül jutott be.

A jánoshalmi nyomozók hiába vonták többször felelősségre a fiatalt, nem tanult a hibájából, összesen több mint fél tucat lopást elkövetett. A tolvajnak nem maradt több dobása, ezért 2024. február 12-én az otthonához vonultak a rendőrök.

Ekkor a padláson próbát elbújni, de hamar megtalálták. A férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását. Az ellopott holmik egy részét megtalálták, és visszaadták a tulajdonosoknak.