A tankerület megtiltotta a többnapos kirándulást egy XVIII. kerületi iskolában

2024.02.14. 06:53
Többen arra tippelnek, hogy nem akarják kifizetni a tanároknak a pluszmunkáért járó díjakat, ami azért érdekes, mert sok tanár ingyen vállalja az iskolán kívüli tevékenységeket. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint a tankerület megpróbálja elkerülni a jövőbeni pereket.

Egy XVIII. kerületi általános iskola osztályfőnökei levélben értesítették a szülőket, hogy ebben az évben nem mehetnek többnapos osztálykirándulásra az osztályok. 

A tankerület igazgatói döntése alapján nem mehetnek a gyerekek többnapos, ottalvós osztálykirándulásra

– idézett az osztályfőnök leveléből Kovács Nikoletta, az egyik diák édesanyja az RTL Híradójának.

Állítólag a tankerület nem akarja kifizetni a tanárok pluszmunkáját, ami a kirándulásokkal vagy erdei iskolák levezénylésével járna. Ez azért furcsa, mert mint mondták,

az osztálykirándulásokat általában ingyen vállalták a kísérő tanárok, míg az utazásra és a szállásra a szülők adták össze a pénzt.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) több olyan esetről is tud, ahol a tankerület nem fizette ki az osztálykirándulások és erdei iskolák után járó pluszpénzt a tanároknak.

Sajnos egyáltalán nem lepett meg ez a hír, sőt lehetett erre számítani. Mégpedig azért, mert sorra nyerik meg a kollégák azokat a pereket, amelyekben az elmúlt időszakban kirándulásokon, különböző iskolán kívüli eseményeken való részvételnek kérik az ellentételezését

– nyilatkozta Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője. Szerinte ezért a tankerület inkább próbálja megelőzni a hasonló pereket.

A tankerület és a Klebelsberg Központ nem nyilatkozott az ügyben.