Gundel Takács Gábor másfél oldalas levelet írt Novák Katalinnak

2024.02.16. 18:08
Gundel Takács Gábor műsorvezető az ATV Start péntek reggeli műsorában beszélt a kegyelmi ügyről, Novák Katalinról, és saját tanácsadói szerepéről.

Az ATV Start péntek reggeli adásának vendége volt Gundel Takács Gábor, a műsor elején a Géniusz legújabb évadáról beszélt, majd a végén szó esett a kegyelmi ügyről és Novák Katalin lemondásáról.

Gundel Takács egy volt az egykori köztársasági elnök tanácsadói közül, akik kiléptek Novák Katalin mögül, amikor fény derült K. Endre botrányt okozó kegyelmi ügyére. Ezen döntéséről először Facebook-oldalán számolt be a műsorvezető.

Elmondta, nem szokott részt venni politikai vitákban, és ehhez a jövőben is tartani fogja magát. Mivel a köztársasági elnök tanácsadói közé tartozott, ezért kötelességének érezte, hogy a közösségi oldalán közölje álláspontját a kegyelmi üggyel kapcsolatban, de „ő ezzel a lépéssel lezárta a dolgot”.

A péntek reggeli műsorban kiemelte, hogy egyetért Novák Katalin lemondásával.

A csalódásom az, hogy hiába akar az ember ingyen, bérmentve, jóhiszeműen, segítő módon hozzátenni a társadalomhoz, a politika sarából mindig fröcsög rád és mindig lesznek olyanok, akik elküldenek valahova. Hol az egyik oldal, hol a másik oldal. Nagyon nehéz közszereplőként ügyeket vállalni, mert valaki biztos, hogy elkezd majd téged szentségelni, és rettenetes üzeneteket küld

− hangsúlyozta.

Elárulta azt is, hogy írt egy másfél oldalas levelet Novák Katalinnak, azonban a tartalmáról nem osztott meg részleteket, hiszen „ez a kettejük dolga”. Hozzátette azt is, hogy válasz nem érkezett írására.