Halálos vonatgázolás történt Tatabánya és Oroszlány között

2024.02.17. 17:40
Halálra gázolt egy embert az Oroszlányból a Déli pályaudvarra elindult S12-es vonat Környe külterületén szombat délután. A helyszínelés befejezéséig az érintett szakaszon pótlóbuszok közlekednek.

Halálra gázolt egy embert szombat délután az Oroszlányból 15:45-kor a Déli pályaudvarra tartó vonat Környe külterületén – írja honlapján a Mávinform.

A helyszínelés befejezéséig – várhatóan 18-19 óráig – az oroszlányi vonalon Tatabánya és Oroszlány között az S12-es vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek.

A vonaton harmincan utaztak, a tűzoltók segítik az utasok biztonságos átszállását –ismertette a katasztrófavédelem

Szombat délután  a záhonyi fővonalon, Kisújszállásnál gázolt el a vonat egy kerékpárost. A MÁV tájékoztatása szerint a Nyugati pályaudvarról 13:25-kor Debrecenbe tartó vonat Kisújszálláson a Malom utcai vasúti átjáróban elütött egy kerékpárost. A fény- és félsorompó rendben működött.

Szintén pótlóbuszok közlekednek a lajosmizsei vonal egy szakaszán, miután szombat délután autóval ütközött egy vonat a Pest vármegyei Gyálon – közölte a Mávinform.

A Nyugati pályaudvarról Lajosmizsére induló S21-es vonat a Bacsó Béla utcai vasúti átjáróban ütközött. A tájékoztatás szerint a fénysorompó rendben működött, a vonaton nem sérült meg senki. A helyszínelés befejezéséig, várhatóan 18 óráig, az eljutási idő 30-60 perccel megnőhet.