Úton van egy hidegfront, érdemes kihasználni a napos időt

2024.02.18. 06:12
Vasárnap több-kevesebb napsütésre, néhol záporokra is számíthatunk. Napközben 8 és 14 fok között alakulnak a maximumok. Kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Vasárnap változóan felhős, napos időben lesz részünk, csak néhol, a Dunától keletre fordulhat elő rövid ideig tartó eső, zápor. Az északi-északnyugati szelet a Dunántúlon, valamint északkeleten többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Reggelre több tájegységünkön képződhet pára, köd.

A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 6 fok között alakul, napközben pedig 8 és 14 fok közé melegszik a levegő,de a tartósan felhős vidékeken ennél hidegebb lehet.

A HungaroMet előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Folytatódik az enyhe idő

Az Időkép azt írja, vasárnap időjárási front nem lesz felettünk, de a hideg, helyenként nyirkos reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák, valamint görcsös panaszok is jelentkezhetnek.

A szelesebb tájakon élők körében fejfájás, ingerültség és feszültség is jellemző lehet. Alvászavar, szédülés, vérnyomás-ingadozás és szívproblémák is jelentkezhetnek. A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat. Ajánlott a réteges öltözet, mert reggel hideg lesz, így könnyen megfázhatunk.

A HungaroMet a Facebookon azt írta, a következő napokban is folytatódik az enyhe, tavaszias idő felhőátvonulásokkal, emellett több-kevesebb napsütéssel. Hétfőn a nap második felében érkezik egy újabb gyenge front, amely csak kisebb lehűlést, átmeneti felhősödést és gyenge csapadékot okoz. 

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras