Bedő Dávid: Rétvárinak nincs bátorsága vitázni az eutanáziáról

2024.02.20. 13:25
Az államtitkár tavaly nyáron ígért vitát a Momentum politikusának, de a hivatalos megkeresés elől már kitért, mert szerinte nincs értelme tovább boncolgatni a kérdést, miután a kormánynak világos álláspontja van a helyzetről. Bedő Dávid szerint Rétvári gyáva.

„Nem mer vitázni az eutanáziáról a Fidesz!” – kezdi Facebook-posztját Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese, pedig állítólag az államtitkár a 2023-as Tranzit-vitán elfogadta a felkérést. 

Egy friss felmérés szerint a magyarok 70 százaléka engedélyezné az eutanáziát, úgyhogy a Momentum továbbra is népszavazást szeretne, és folytatni a párbeszédet a témában, hiszen Karsai Dániel ügye rávilágított erre a kényes témára, és most lehetősége lenne az embereknek megadni a méltóságteljes halált – véli a politikus. Bedő szerint Rétvári

nem tartotta viszont a szavát, szerinte a kormány már ismertette az álláspontját, nincs értelme a vitának. A megszokott cinikus választ kaptam, és lesöpörték az asztalról a vita lehetőségét.

Az államtitkár válaszában ugyanis mindössze annyi szerepel, hogy Gulyás Gergely már kifejtette erről a témáról a kormány álláspontját, nincs mit hozzátenni.

„Tudom, hogy az elmúlt 14 évben a kormány elszokott a vitától, tudom, hogy könnyebb tudomást sem venni a problémákról” – fűzi tovább Bedő.

Mi viszont nem fogjuk feladni a harcot, küzdünk tovább az aktív eutanázia legalizálásáért. Én pedig továbbra nyitott vagyok a vitára, Rétvári Bencén múlik, hogy mikor veszi a bátorságot hozzá

– zárja Bedő. Rétvári Bence államtitkár válasza Bedő Dániel hivatalos kérdésére itt érhető el.