Az enyhe idő ellenére sem lesz könnyű a szerda

2024.02.21. 06:00
Szerdán nagyrészt gomolyfelhős idő várható, egy széteső front felhőzete is átvonul felettünk, de emellett legalább néhány órára kisüt a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 9 és 15 Celsius-fok között várható.

A pára, köd feloszlik, a nagyrészt gomolyfelhős időben legalább néhány órára kisüt a nap, emellett egy széteső front felhőzete is átvonul felettünk – írja a HungaroMet.

Este nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel. Helyenként, főként a nap első felében valószínű kisebb eső, zápor.

Az általában nyugati, északnyugati szél több helyen lesz élénk, majd délután délnyugatira, délire fordul a légáramlás, és átmenetileg mérséklődik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.

Az előrejelzések szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

hungaromet21
Fotó: HungaroMet

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint szerdán nem érkezik front, az enyhe idő azonban produkálhat melegfronti tüneteket. Alvászavar, napközben enyhe fejfájás, szédülés, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

A helyenként nyirkos reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák, valamint görcsös panaszok felléphetnek. A többfelé szeles idő felerősítheti a fejfájást, ingerültség és feszültség jellemző lehet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras