Közokirat-hamisítással próbáltak munkavállalási engedélyt adni külföldieknek

2024.02.21. 10:11
Hamis papírokkal akartak a jogszabályok által megengedettnél nagyobb létszámra munkavállalási engedélyt kérni Hajdú-Bihar vármegyében – írta meg közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A helyi járási hivatal az esetről haladéktalanul tájékoztatta a rendőrséget, ahol közokirat-hamisítás miatt indult eljárás harmadik országbeliek jogellenes foglalkoztatásával kapcsolatban.

A gyanúsítottak a munkaerőigény bejelentéséről szóló, hamisított igazolással próbálták meg lepapírozni a megengedettnél nagyobb létszámú, harmadik országból érkezett állampolgárok foglalkoztatását.

Az esettel kapcsolatban közokirat-hamisítás miatt indult eljárás, ami három évig terjedő szabadságvesztéssel járhat – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményéből.

„A magyar munkaerő az első, ezért az Országgyűlés minden eddiginél szigorúbb idegenrendészeti törvényt fogadott el. Magyarországon csak a magyar állam által meghatározott célból, jogcímen és feltételek teljesülése, valamint az állam ilyen döntése esetén lehet átmenetileg tartózkodni és munkát vállalni” – emlékeztetett a minisztérium.