Öt vármegyében kiadták a figyelmeztetést viharos széllökések miatt

2024.02.22. 06:13
Csütörtökön felhős, borult időre számíthatunk, a maximumok 11 és 16 fok között alakulnak. Napközben, nagyobb eséllyel a délutáni óráktól, a Dunántúl nyugati részén előfordulhatnak viharos széllökések.

Csütörtökön nyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, és általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. Az északi határ mentén van esély délután gyenge esőre. A déli, délnyugati szelet élénk, elsősorban a nyugati országrészben erős, olykor viharos lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 11 és 16 fok között valószínű,

de az északi határszélen kissé hűvösebb maradhat az idő.

A HungaroMet csütörtökön elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki viharos széllökések miatt az ország nyugati részén. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer per órás sebességet 

  • Győr-Moson-Sopron, 
  • Somogy, 
  • Vas, 
  • Veszprém
  • és Zala vármegyében. 

Az Időkép beszámolója szerint csütörtökön fronthatás nem várható, de az intenzív melegedés és szeles idő sokak szervezetét megterheli. Ingadozhat a vérnyomás, keringési problémák, szédülés is felléphet.

Emellett fejfájás, migrén is előfordulhat. A többfelé megerősödő, helyenként viharossá fokozódó szél tovább erősítheti a fejfájásos panaszokat. Nyugtalanság, ingerlékenység, dekoncentráltság is kialakulhat. Hideg, néhol még fagyos lesz a reggel.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras