Tanácsadó céget vásárolt Magyar Péter

2024.02.22. 14:11
Tanácsadó cég tulajdonosa lett Magyar Péter, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férje. A céget még 2020-ban alapította Császár Dániel, aki 2014–2018 között a Miniszterelnökség helyettes államtitkára volt, valamint a közbeszerzési törvény módosítása is hozzá köthető. Az LLM Tanácsadó és Befektetési Zrt. eddig még nem végzett érdemi tevékenységet.

Az LLM Tanácsadó és Befektetési Zrt. tulajdonosa lett Magyar Péter – ismertette a hvg360. Mint írták, a cégiratok szerint a jogász 2023. november 30-án lett bejegyezve vezérigazgatóként és tulajdonosként, éppen azon a napon, amikor menesztették.  

A Cégközlönyben a napokban jelentek meg a változások az LLM-ről, amely eddig nem végzett érdemi tevékenységet. A vállalat alapítója Császár Dániel, aki 2014–2018 között a Miniszterelnökség helyettes államtitkára volt, emellett két évig a közbeszerzésekért felelt. Felidézték, hogy 2016-ban Császár Dániel stábja dolgozta ki a közbeszerzési törvény módosítását is. 

Az LLM-nek két másik tulajdonosa is volt. Egyikük Kruchina Károly, aki jelenleg is a Nemzeti Sportügynökség felügyelőbizottsági elnöke. Megjegyezték, hogy Kruchinát még ügyvédjelöltként védte Magyar Péter a 2006-os rendőrterror idején. 

A cég másik korábbi részvényese Palatinus-Woth Márton, aki társadalmi kapcsolati igazgató volt a PLANB Magyarország Kft.-nél. A tanácsadó cég a Miniszterelnökség megbízásából Varga Juditnak tartott kommunikációs tréningeket. Magyar Péter az állami Diákhitel Központ vezérigazgatójaként egy 14 millió forintos megbízást is adott a PLANB-nek – tették hozzá.

Edda-dal után most Wass Albert-idézettel állt elő Magyar Péter 

Mióta volt felesége, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter lemondott, Magyar Péter folyamatosan jelentkezik a magyar kormányt bíráló bejegyzéseivel. Többek között üzent Tiborcz Istvánnak, a miniszterelnök vejének, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek, majd Orbán Viktor évértékelőjéről is írt, közölve, hogy a miniszterelnöktől vár válaszokat.

Múlt héten egy Edda-dalt idézett, majd csütörtöki bejegyzésében Wass Albert: Üzenet haza című költeményét tette közzé. 

A titkosszolgálati vezetők is reagáltak Magyar Péter állításaira

Mint írtuk, február 20-án összeült a parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága, ahol napirendre kerültek Varga Judit volt férjének, Magyar Péternek az állításai is. A jogász még a Partizán-interjúban, valamint Facebook-bejegyzéseiben utalt arra, hogy már „ismeri” a titkosszolgálatok működését, és felidézett egy találkozót a miniszterelnök hivatalában. Ennek nyomán a sajtóban is elterjedt egy olyan narratíva, miszerint a titkosszolgálatok „megfenyegették” őt.

A KEDDI ÜLÉS UTÁN TÖBB RÉSZTVEVŐ IS AZT ÁLLÍTOTTA, HOGY SEMMILYEN TÖRVÉNYTELEN LÉPÉST NEM KÖVETHETTEK EL A TITKOSSZOLGÁLATOK.

Magyar Péter partizános interjúja után a Demokratikus Koalíció jelezte, hogy feljelentést tesz a „kommunikációs túlárazások” miatt, amelyekről a Diákhitel Központtal kapcsolatban beszélt. Vona Gábor pártja, a Második Reformkor elnöksége szintén feljelentést helyezett kilátásba az ügyben, valamint az Integritás Hatósághoz fordulnak. Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője pedig arról számolt be, hogy pártja vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi Magyar Péter kijelentéseivel kapcsolatban.

Tényi István volt fideszes politikus a rendőrséghez fordult. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) megerősítette, hogy Magyar Péter ügyében több bűncselekmény miatt is nyomoznak. A jogász a feljelentésre reagálva úgy fogalmazott, hogy a nyomozással egy újabb kör indult, amellyel az ellehetetlenítését célozzák.