A maxi-Dubaj ellen tüntetett a Szikra Mozgalom Zuglóban

2024.02.23. 13:07
Péntek reggel az M3-as autópálya bevezető szakaszára vonult ki a Szikra Mozgalom zuglói csoportja, hogy „Stop, Minidubaj” és „Zugló nem családi zrt.” molinókkal tüntessenek a beruházás ellen. Szerintük van pénz Magyarországon, csak a kormány nem arra költi, amire kellene.

A Szikra Mozgalom zuglói csoportja „stop Minidubaj”, és „Zugló nem családi zrt.” feliratú molinóval nyilvánította ki a zuglóiak véleményét a Rákosrendezőre tervezett beruházásról az M3-as autópálya bevezetőjénél a péntek reggeli csúcsforgalomban.

Sudár Orsolya, a Szikra Mozgalom zuglói szervezője szerint az adófizetők pénzéből inkább az embereket kellene támogatni, például a XIV. kerületi lakosoknak inkább szociális bérlakásra, parkra, zöldfelületre lenne szüksége.

A mozgalom célja az akcióval, hogy a kormány végezzen valódi társadalmi egyeztetést. Továbbá hogy a város lakói részesüljenek a rákosrendezői rozsdaövezet rehabilitálásából, a területen létrejövő fejlesztések pozitív hatásaiból.

Az adófizetők pénzén megteremtett erőforrásokat a kisemberekre költsék, ne arra, hogy a gazdagok még gazdagabbak legyenek, miközben a lakosság akaratát is figyelmen kívül hagyják!

– mondta Sudár Orsolya a mozgalomtól.

„Látjuk, hogy van pénz Magyarországon: a mini-Dubai-beruházására 300 milliárd forintot tervez költeni a kormány. Mennyit kaptak a gyermekeinket oktató, nevelő vagy éppen védelmező intézmények? Mikor fektet be a kormány a gyermekvédelem fejlesztésébe? Közel kétmillióan élnek Magyarországon rossz lakhatási körülmények között, de a kormány dubaji milliárdosokkal építtet luxusnegyedet. Emlékezzünk: a kormány mini-Dubaj-negyede nem nekünk épül!” – hangzott el Sudártól az akció végén.