Tordai Bence szerint lakóházak közelében akarnak veszélyes hulladékot elhelyezni

2024.02.23. 15:52
A Párbeszéd – Zöldeknek bizonyítéka van arra, hogy tízezer tonna veszélyes hulladékot akarnak elhelyezni Sárbogárdon, a lakóházak közvetlen szomszédságában.

Tordai Bence a párt frakcióvezetője pénteki online sajtótájékoztatóján elmondta, hogy megszerezték azt a határozatot, amelyet a Fejér Vármegyei Kormányhivatal környezetvédelmi, természetvédelmi és hulladékgazdálkodási főosztálya január 23-án adott ki egy veszélyes hulladékokat tároló cégnek.

Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta, hogy a határozat tízezer tonna veszélyes és nem veszélyes hulladék, például nehézfémeket tartalmazó fémoxid, veszélyes anyagokat tartalmazó szervetlen hulladék, egyéb elemek és akkumulátorok, valamint nem vas fémek kereskedelmére, tárolására ad engedélyt.

Az akkumulátorgyártás selejtjét viszik oda, összesen évente legfeljebb tízezer tonna mennyiségben, a „jó hír” idézőjelesen, hogy egyszerre csak 4500 tonna lehet a telephelyen – fogalmazott a politikus.

Mint írtuk, a Párbeszéd – Zöldek február elején jelentette be, hogy Tordai Bence távozik a párt társelnöki pozíciójából, visszatérve a frakció élére.