Annyira örült a magyar válogatott sikerének a férfi, hogy részegen beugrott a pályára

2024.02.23. 08:54
A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 47 éves férfival szemben, aki 2023 novemberében, a Puskás Ferenc Stadionban megrendezett labdarúgó-mérkőzésen a meccs lefújását követően beugrott a pálya nézőktől elzárt területére, és eltörött a bokája.

A vádirat szerint a vádlott 2023. november 19-én nézőként vett részt a XIV. kerület, Puskás Ferenc Stadionban megrendezett Magyarország–Montenegró válogatott-futballmérkőzésen.

A vádlott röviddel a mérkőzés lefújását követően, ittas állapotban fellépett a lelátót a pályától elválasztó korlátra, majd beugrott a pálya nézőktől elzárt területére, amelynek során – földet éréskor – eltörött a bokája.

A történteket a stadion kamerái is rögzítették, ahol jól látni, az ugrás után szinte rögtön három biztonsági őr vette körül. Végül ketten lekísérték a pálya széléről az ekkor már sántítva botorkáló férfit, a helyszínre hívott mentők pedig elszállították.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfit sportrendezvényen elkövetett rendbontás vétségével vádolja. A kerületi ügyészség arra tett indítványt a vádiratban, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a férfival szemben büntetővégzéssel pénzbüntetést szabjon ki, továbbá határozott időre tiltsa el valamennyi, Magyarországon rendezett sportrendezvény látogatásától.