Baleset miatt több kilométeres torlódás az M1-es autópályán Budapest felé

2024.02.24. 09:18
Szalagkorlátnak ütközött autó miatt már több mint öt kilométeres a sor az M1-es Budapest felé vezető oldalán a Győr-kelet csomópontnál. Emellett több helyen is torlódik a forgalom az országban, míg áradások miatt több utat is lezártak az illetékes hatóságok.

Szalagkorlátnak ütközött egy utánfutót vontató személyautó szombat reggel az M1-es autópálya Budapest felé tartó oldalán, a Győr-kelet csomópontnál, egy sávon halad a forgalom, a torlódás minimum 5 kilométeres – számolt be az MTI.

Az úttestre folyt olajat győri hivatásos tűzoltók perlittel felitatták. A 106-os kilométernél a leállósávra terelik a forgalmat

– tette hozzá a katasztrófavédelem.

Az Utinform információi szerint nem csak az M1-esen történt baleset:

  • kigyulladt egy ház az 5-ös főúton, Kecskemét belterületén, a 88 kilométernél. A hatóságok megkezdték az épület oltását, aminek következtében az érintett szakaszon az utat teljes szélességében lezárták;
  • az M30-as autópályán, a 33-as kilométernél a Miskolc-észak csomópont és a 40-es kilométernél lévő Szikszó csomópont között garanciális javítási munkát végeznek. A két csomópont között mindkét oldalt lezárták, a forgalmat a 3-as főút felé terelik. A munkavégzés várhatóan több hónapig is eltarthat;
  • a magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán, a Csanádpalota határátlépő kilépő oldalán 3 kilométeres a kamionsor.

Továbbra is áradnak a folyók

Áradások miatt országszerte több utat is lezártak. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a Tisza áradása miatt nem járható az ároktői komphoz vezető út. 

Nógrád vármegyében a Drégelypalánk és az országhatár közötti út le van zárva. 

Csongrád-Csanád vármegyében a Tisza magas vízállása miatt a Csongrád és Csépa közötti pontonhíd nem üzemel.

Frissítés:

Ugyan az első baleset helyszínét már sikerült szabaddá tennie a szakembereknek, de újabb baleset történt a térségben: összeütközött egy kamion és egy kisbusz az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Győrnél, ezért a sztrádát ismét lezárták – közölte a katasztrófavédelem szombaton, nem sokkal dél előtt az MTI-vel.

A baleset a 112-es kilométernél lévő lehajtónál történt. A kisbuszba egy ember beszorult, őt a győri hivatásos tűzoltók feszítő-vágók segítésével szabadították ki, és átadták a mentőknek.

A torlódás 2-3 kilométeres a baleset helyszíne előtt.