Színpompás díszkivilágítást kap a Megyeri híd

2024.02.24. 16:23
Különleges, színpompás világítást kap a Megyeri híd a ritka betegséggel élők világnapja alkalmából. A nem mindennapi fényeket hat napon keresztül lehet megcsodálni.

Február 24-e és 29-e között speciális díszkivilágítást kap a Megyeri híd, amely így hat napon keresztül, alkonyattól pirkadatig kék, zöld, rózsaszín és lila színekben pompázik. A színes fényekkel a ritka betegségben szenvedőkre hívják fel a figyelmet.

A kezdeményezést a ritka betegségek magyarországi betegszervezete, a RIROSZ indította, a szervezet kérésére nemcsak a Megyeri híd, hanem számos más középület is kap speciális díszvilágítást.

A díszkivilágítás okán a közút szakemberei arra hívják fel a figyelmet, hogy aki nem csak menet közben szeretné szemügyre venni a különleges díszvilágítást, semmiképpen se álljon meg a leállósávon, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni.

Mint kérték, aki fotózni szeretne, az ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a helyszínre.

A közútkezelő munkatársai hozzátették, a dunakeszi mérnökség szakemberei rendszeresen ellenőrzik majd a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát az útellenőri szolgálatukon és a hídon található forgalomfigyelő kamerákon keresztül.