Ködös reggel után tizenhét fokkal zárja a hetet a vasárnap

2024.02.25. 06:05
Továbbra sem szabadulunk a felhőktől, csupán a Dunántúlon, délután keleten, délkeleten és a nyugati határ közelében süthet ki hosszabb-rövidebb időre a nap.

A nyugati, északnyugati országrészt leszámítva eleinte csak helyenként, délutántól délnyugat felől többfelé kialakulhat eső, zápor. Nyugaton, északnyugaton és a Tiszántúlon szeles marad az idő – írja előrejelzésében az Időkép.

Sokfelé párás, ködös lesz a reggel. Nyugaton néhol még a gyenge fagy sem kizárt.

Napközben 11 és 17 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

HungaroMet előrejelzései szerint azonban kritériumokat elérő időjárási jelenség nem valószínű.

Arra azonban a frontérzékenyeknek megéri figyelni, hogy kettős fronthatás lesz érvényben, emiatt a hideg- és melegfronti tünetek is felerősödnek. Leggyakoribbak a keringési panaszok, az ingadozó vérnyomás, szívpanaszok, mellkasi diszkomfortok, légzési nehézségek lehetnek.

Többeknél szédülés, rosszullét jelentkezhet, erősödnek a görcsös folyamatok. Figyelmetlenebbek, fáradékonyabbak lehetünk, megszaporodhatnak a szorongásos, pánikjellegű reakciók is – olvasható az Időkép orvosmeteorológiai jelentésében.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.