Öt budapesti férfit vádolnak kábítószer-kereskedéssel

2024.02.26. 10:02
Jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem és gyógyszerhamisítás bűntette miatt a Fővárosi Főügyészség vádat emelt öt budapesti férfival szemben.

Öt budapesti férfit vádolnak jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmével, és közülük kettőt gyógyszerhamisítással is – adta hírül az MTI. Az öt férfi 2021 tavaszáig hónapokon keresztül kábítószerrel kereskedett Budapesten.  

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt ellenük. A nyomozók kokaint, amfetamint, marihuánát, efedrint és hamis potencianövelőket foglaltak le tőlük.

Egy 48 éves férfi egy másik, szintén kábítószer-kereskedelem miatti büntetőügyben 2020 augusztusában letartóztatásból szabadulva bűnügyi felügyelet alá került, azonban ismét beszállt a drogüzletbe, és kokainnal kezdett kereskedni.

Számára és egy 53 éves elkövető részére az ismerősük rendelkezésre bocsátott egy XXI. kerületi asztalosműhelyt a továbbértékesítésre szánt kábítószer, illetve a hamis gyógyszerek tárolására.

A 48 éves vádlott megbízott egy másik kereskedőt, hogy szerezzen neki kokaint, és ehhez 2021. május 31-én átadott neki egy gépkocsit egy bevásárlóközpont parkolójában.

A megbízott beszerezte a kábítószert, és éppen átadta volna azt a gépkocsiba elrejtve, amikor a rendőrök rajtuk ütöttek.

Ezután a nyomozók az asztalosműhelyben és egyes terhelteknél is kutatást tartottak, és sokféle kábítószert és hamis gyógyszert találtak.

A vádlottakkal szemben az ügyészség fegyházbüntetés és pénzbüntetés kiszabását, valamint hármukkal szemben több tízmillió forint erejéig vagyonelkobzást is indítványoz.