Eltűnnek a felhők, akár 20 fok is lehet

2024.02.26. 06:34
Úgy tűnik, megtört a jég, és elvonulnak a felhők. Már csak a reggeli órákban alakulhat ki néhol eső vagy zápor. Később csak elvétve fordulhat elő itt-ott csapadék.

Hétfőn kezdetben északon és helyenként az Alföldön alakulhat ki eső, zápor, majd napközben már csak elszórtan számíthatunk átmenetileg kisebb esőre, záporra. Több tájegységünkön is több órára kisüt a nap. Délután a Dunántúl és az északi tájak fölött lehet erősen felhős, helyenként borult az ég – írja előrejelzésében az Időkép.

A déli-délkeleti szél többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton és délkeleten erős lesz. Hajnalra többfelé pára, köd képződhet. Napközben tavaszias időben lesz részünk, 14–20 fokot mérhetünk délután, délkeleten, illetve keleten lehet a legmelegebb.

A HungaroMet előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Napközben inkább melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek, így az érzékenyek körében fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok egyaránt előfordulhatnak – olvasható az Időkép orvosmeteorológiai jelentésében. Mint írják, felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet. A naposabb időszakok jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre.

Arról, hogy milyen időjárás várható a héten, ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras