A Momentum új frakcióvezetőt nevezett ki

PAP 7980
2024.02.26. 13:39
Gelencsér Ferenc nemcsak a párt elnöki székéből, hanem a Momentum parlamenti frakciójának éléről is távozik. Bedő Dávidot választották a párt új frakcióvezetőjének.

„A tavaszi ülésszaktól kezdődően Bedő Dávid a Momentum Mozgalom parlamenti frakcióvezetője. A frakció frakcióvezető-helyettesi feladatait Orosz Anna és Tompos Márton látják el” – közölte a Momentum Mozgalom. Bedő Dávid előtt a távozó pártelnök, Gelencsér Ferenc látta el a frakcióvezetői feladatokat.  

Az ellenzéki párt január végén tartott tisztújító küldöttgyűlést, ahol Gelencsér Ferenc lemondása után visszatért az elnöki pozícióba a párt európai parlamenti képviselője, Donáth Anna.

Az EP-képviselő 2021 őszétől – Fekete-Győr András távozása után – egyszer már betöltötte a Momentum elnöki tisztségét. A politikus a 2022-es ellenzéki vereség után bejelentette, hogy nem indul a párt tisztújításán, gyermeket vár. Az új elnök akkor Gelencsér Ferenc lett, de a párt arca továbbra is Donáth Anna volt, aki hangsúlyozta, hogy erős, liberális alternatívát készül építeni. 

Donáth Anna elnökké választásával, illetve az elnökségi tagok megválasztásával felállt a párt új elnöksége. A küldöttgyűlés döntésének értelmében elnökségi tag lett:

  • Bedő Dávid országgyűlési frakcióvezető-helyettes;
  • Cseh Katalin EP-képviselő;
  • Hajnal Miklós országgyűlési képviselő;
  • Orosz Anna országgyűlési képviselő;
  • Soproni Tamás, Terézváros polgármestere és
  • Tompos Márton országgyűlési frakcióvezető-helyettes.

(Borítókép: Bedő Dávid. Fotó: Papajcsik Péter / Index)