Több autópálya is elesett az országban, balesetek és torlódás nehezítik a közlekedést

2024.02.27. 15:05
Baleset és útlezárások nehezítik az M1-es, az M6-os, az M7-es és az M43-as autópályán a közlekedést, némely szakaszon több kilométeres a torlódás.

Szalagkorlátnak ütközött egy autószállító az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr elkerülő szakaszán. Az Útinform tájékoztatása szerint a 127-es kilométernél a külső sávot lezárták, az érintett szakaszon 4 kilométeres a torlódás.

Az M6-os autópályán közlekedők pedig útlezárásokra számíthatnak, ugyanis a Pécs felé vezető oldalon, Bátaszék és a Somberek-Pécsvárad csomópont között karbantartási munkákat végeznek. A 166-os és a 171-es km között a pálya jobb oldalát lezárják, a forgalom az ellenkező, Budapest felé vezető oldalon, irányonként egy-egy sávon halad.

A tájékoztatás szerint magyar-román határszakaszon, az M43-as autópályán, Csanádpalota határátkelőhely előtt a kilépésre várakozó kamionsor hossza meghaladta a 3 kilométert.

Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, Tárnok térségében geodéziai mérés folyik. A 22-es és a 25-ös km között mozgó terelés mellett egy sávot lezárnak, a szakaszon torlódik a forgalom.

Mint megírtuk, az M7-es autópályán nemrég tömegbaleset akadályozta a közlekedést, vasárnap reggel negyven autó ütközött össze a nagy ködben a Velencei-tónál. Egy ember meghalt, 18-an megsérültek, köztük egy gyerek súlyosan.

Sajtóértesülések szerint a baleset károsultjai azonban nem számíthatnak rendkívüli előlegre, ugyanis nem egy, hanem több kisebb baleset történt. A biztosítók ezért azt javasolták az érintetteknek, hogy akinek van cascója, az csináltassa meg az autóját.