Visszatérhet Budapestre az Uber

2024.02.27. 12:40
Az Uber 2016-os kivonulása után a Főtaxi-csoporttal együttműködésben tervezi budapesti visszatérését, ezzel a lépéssel Budapest az európai nagyvárosok közül az elsők között lesz, ahol ilyen együttműködést alakítanak ki – derült ki keddi közleményükből. Az engedélykérelmet kedden nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata.

„A mai napon az Uber bejelentette budapesti piacra lépési szándékát a Főtaxival partnerségben. A lépés nemcsak több lehetőséget kínál majd az itt élők és a turisták számára a városban, de bővíti Budapest közlekedési hálózatát is” – olvasható a közleményben, amelyből az is kiderült, hogy a diszpécserszolgálati engedélykérelmet kedden nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata.

Hangsúlyozták, a szolgáltatás teljes mértékben megfelel majd a helyi szabályozási követelményeknek. Ezzel a lépéssel Budapest az európai nagyvárosok közül az elsők között lesz, ahol ilyen együttműködést alakít ki az Uber. Az alkalmazást 2023-ban majdnem százezer alkalommal nyitották meg Budapesten annak ellenére, hogy a szolgáltatás nem is elérhető a városban.

„Az Uber világszerte együttműködik taxitársaságokkal, és a visszajelzések egyértelműek: az Uber és a taxik együtt többre képesek. A partnerség mindenki számára előnyös: segíti a taxisokat, hogy többet keressenek, a lakosság utazási lehetőségei bővülnek, és a budapesti közlekedés hatékonyabbá válik. Az Uber teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy felelős partnere legyen a szolgáltatásainkra támaszkodó sofőröknek és utasoknak Budapesten” – mondta Kardos Eszter, az Uber magyarországi vezetője.

A személyszállítás legújabb trendjei és kihívásai azt diktálják, hogy a Főtaxi élére álljon a piac megújításának. Mindezt az applikációalapú személyszállítás technológiájának úttörőjével, az Uberrel teszi. Úgyhogy cégcsoportunk ügyfelei hamarosan a Főtaxi mellett már az Uber applikáción keresztül is igénybe vehetik szolgáltatásainkat

– árult el egy technikai részletet Nagy Elek, a Főtaxit tulajdonló Lexholding Zrt. igazgatóságának elnöke.