18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Halálra késelte kolléganőjét egy veszprémi férfi

2024.02.27. 13:52
Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla kedden a férfit, aki megölte kolléganőjét egy veszprémi üzemben.

A tényállás szerint a vádlott és a sértett egy veszprémi üzemben dolgozott. A férfi a szabadidejében vérengző tartalmú videójátékokkal játszott. Vonzalmat érzett a nő iránt, de megszólítani nem merte – tudatta a Győri Ítélőtábla sajtószóvivője az MTI-vel.

A férfi 2022. május 21-én a sértettel együtt éjszakai műszakban dolgozott, azonban harmadik napja nem aludt, nem evett, és csaknem 30 doboz energiaitalt ivott meg. A munkaidő leteltével a férfi követte a férjezett, kisgyermekes sértettet a női öltözőbe, ahol szexuális ajánlatot tett.

A nő visszautasította az ajánlatot, a férfi emiatt dühös lett, elővette a hátizsákjából a kését, és hasba szúrta a sértettet.

A nő elesett, a vádlott tovább szurkálta a felsőtestén. A sértett segélykiáltásaira két ember ért az öltözőbe, akik felszólították a férfit, hogy ne csináljon semmit. A vádlott azonban megindult feléjük, ezért támadástól tartva elfutottak és segítséget kértek.

A megszurkált nő a helyszínen meghalt. A vádlott elmenekült, de fél órán belül elfogták.

A másodfokú bíróság indoklása szerint a vádlott többszörösen minősülő emberölést követett el egy olyan ember sérelmére, aki arra semmilyen okot nem adott. Az elkövetés orvtámadás jellegű volt, mert a vádlott és a sértett korábban nem is beszélt egymással, emiatt indokolt volt az életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása.

A bíróság figyelembe vette a férfi büntetlen előéletét és az elkövetéskori fiatal felnőtt korát. Ferenczy Tamás közleménye szerint a férfi legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételesen szabadságra. A döntéssel a táblabíróság részben helybenhagyta az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék határozatát, és a feltételes szabadságra bocsátás időtartamát csökkentette 15 évvel.