DK: Orbán Viktor szándékosan gyengíti a forintot, be kell vezetni az eurót

2024.02.28. 11:58
A Demokratikus Koalíció szerint komoly megszorítások jöhetnek, mert Orbán Viktor szándékosan gyengíti a forintot. Az Árnyékkormány programja szerint a kormányváltás után ki kell jelölni az euró hazai bevezetésének céldátumát.

Euróbevezetés, nem 400 forintos euró kell a magyar családoknak! címen adott ki közleményt a Demokratikus Koalíció, amiben arra hívják fel a figyelmet, hogy ismét zuhan a forint árfolyama, mert „Orbán Viktor szándékosan gyengíti a forintot”, emiatt pedig megszorítások jöhetnek. 

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, EP-képviselője szerint belátható távolságba került a 400 forintos euró, így az államadósság is gyorsan nőhet. 

A Demokratikus Koalíció szerint be kell vezetni az eurót, az árnyékkormány programja szerint pedig a kormányváltás után ki kell jelölni az euró hazai bevezetésének céldátumát, különben Orbán Viktor tönkreteszi a forintot, és újabb megszorításokat vezet be

– írják.

A párt úgy véli, hogy a magyar családok már alig tudják kifizetni „a bevásárlást, a dráguló benzint és a hiteltörlesztőket”, ezért ők majd „kisöprik a milliárdos elittel és az orbáni pedofilhálózattal együtt ezt a rendszert az országból”.

Arról, hogy a jegybank egy több változóból álló feltételrendszert dolgozott ki az euróövezeti csatlakozáshoz, itt írtunk részletesen.