Gidrán harcjármű érkezik a BOK Sportcsarnokhoz

2024.02.28. 06:32
Szerdán és csütörtökön is találkozhat az utakon a Magyar Honvédség Gidrán harcjárművével, ugyanis az 1. Páncélosdandár egy BOK Sportcsarnokban szervezett rendezvény miatt a fővárosba szállítja a harcjárművet.

Szerda reggel akár egy Gidrán harcjárműbe is bele lehet botlani a Tata, Laktanya–M1–M1, M7 bevezető – Budaörsi út – Hegyalja út – Erzsébet-híd – Rákóczi út – Kerepesi út útvonalon, ugyanis a Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandár egy Gidrán harcjárművet biztosít a BOK Sportcsarnokban szervezett rendezvényre, emiatt a harcjármű szerda korán reggel Budapestre érkezik – írja az MTI a Honvédelmi Minisztérium közleménye alapján.

Az esti órákban is belefuthat a harcjárműbe, akkor ugyanis Budapesten belül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti kampuszára kerül. 

A JOBVERSE hazánk egyik legnagyobb álláskereső eseménye, amelyen több száz munkaadó várja az álláskeresőket. A Gidrán harcjármű az állásbörzén a honvédségi kitelepülés részeként a toborzó és pályárairányító pont mellett tekinthető meg kívül-belül, amelyet a helyszínen lévő két fős kezelőszemélyzet segít.

A harcjárművet másnap reggel a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről a BOK Sportcsarnokba viszik át, majd az esti órákban Tatára települ vissza (a Kerepesi út – Rákóczi út – Erzsébet-híd – Hegyalja út – Budaörsi út – M1, M7 bevezető – M1 – Tata, Laktanya menetvonalon).

A Gidrant a Magyar Honvédség szabályzói alapján katonai rendész felvezető gépjármű kíséri a menet teljes hosszán, megkülönböztető jelzés használatával. Kérjük, hogy az autósok fokozottan figyeljenek az említett útszakaszokon.