Játék pisztollyal követelt pénzt és cigarettát egy férfi Nógrádban

2024.02.29. 11:11
A Salgótarjáni Járásbíróság indítványára a nyomozási bíró elrendelte egy 21 éves mátraverebélyi férfi letartóztatását, aki egy fegyvernek látszó tárggyal akarta elvenni a sértett pénzét.

Február 25-én kora este Mátraverebély belterületén az elkövető megszólított egy buszról leszálló férfit, majd cigarettát és pénzt kért tőle – tájékoztatta szerkesztőségünket a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Amikor a sértett közölte vele, hogy nem dohányzik, és pénz sincs nála, a fiatal elővett a kabátzsebéből egy fekete fegyvert – vagy annak utánzatát –, és csövét a föld felé tartva megismételte követelését, azonban ismét elutasították. Időközben egy járókelő is a helyszínre ért, és felszólította a rablót, hogy hagyja békén a sértettet, mire a férfi a fegyvert vagy annak utánzatát rózsaszín szatyrába tette, és elszaladt.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai rövid időn belül elfogták a 22 éves tettest, és megtalálták nála a szatyrot és egy műanyag játék pisztolyt is.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt eljárást indított a férfi ellen, akit a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki, őrizetbe vettek, és kezdeményezték letartóztatását.