Szörényi Levente: Aggódom, nehogy valami elüsse Orbán Viktort

2024.02.29. 11:54
Szörényi Levente zeneszerző a Mandinernek adott interjújában a „nyugati világbolsevizmussal” kapcsolatban arról beszélt, hogy attól tart, nehogy történjen valami Orbán Viktorral.

A Kossuth-díjas zeneszerző szerint „a világuralomra törekvés ma is létezik, működik, és bár a bolsevikok a nácikhoz hasonlóan elbuktak, a társadalom totális és erőszakos átformálására irányuló törekvés lényegében azonos gyökerű”, ő ezt világbolsevizmusnak nevezi, ami szerinte ma nyugat felől fenyeget.

Szörényi Levente a Mandinernek adott interjújában arra a kérdésre, mit gondol arról a vádról, hogy a magyar jobboldal oroszbarát lenne, azt válaszolta, hogy „ma az orosz államfő már nem egy pártfőtitkár, de nem is cár, akinek a segítségével a Nyugat leverte az 1848-as forradalmunkat. Persze ettől még lehet rá haragudni”.

Úgy gondolja, azt kimondani, hogy Amerika folyamatosan szítja a feszültséget, nem mellesleg Trianont is többek között neki köszönhetjük, nem jelent oroszbarátságot.

Az interjúban kitértek az Európai Unióból való esetleges kilépésre is, amelyről Szörényi Levente úgy vélekedik, hogy „sok függ a júniusi választástól. Európának ideje lenne végre felébrednie, sajnos azonban az emberek el vannak altatva”.

Példaként felhozta, hogy szerinte a hollywoodi silányság leural mindent, holott ezekben a filmekben „az agresszivitásról, a háborúról, illetve a hagyományos emberi értékek felszámolásáról van szó”. Ezzel kapcsolatban pedig megjegyezte:

Szerencsére ez nem annyira a mi problémánk, én inkább amiatt aggódom, nehogy valami elüsse Orbán Viktort.

Hozzátette: „Még a lehetséges új amerikai elnök Donald Trump szerint is kemény fickó, s ellenáll a befolyásolási kísérleteknek.”

Mint megírtuk, a kegyelmi botrány kirobbanása után Szörényi Levente is kilépett Novák Katalin volt köztársasági elnök tanácsadó testületéből. Ezzel kapcsolatban most azt mondta, a mai napig büszke rá, hogy ott lehetett, és nem tehet róla, hogy „okafogyottá vált”.