Porcukor helyett vegyszer került az óvodások reggelijébe Pilisborosjenőn

2024.03.01. 15:34
Hatalmas hiba történt egy Pest vármegyei óvoda menzáján. Tévedésből tisztítószer került porcukor helyett a gyerekek reggelijébe. Az eset a Mesevölgy Óvodában történt, ahova a mentők és a rendőrök is kivonultak.

A Bors információi szerint fatális tévedés történt szerda reggel a pilisborosjenői Mesevölgy Óvodában, amikor is tisztítószer került porcukor helyett a gyerekek reggelijébe. Az óvodához a mentők és a rendőrség is kivonult.

Több kisgyermek is rosszul lett a tisztítószertől, nem sokkal a reggeli után hasfájásra panaszkodtak, egyikük pedig olyan erősen hányt, hogy a dolgozók riasztották a mentőket.

A lap úgy tudja, hogy az intézmény vezetője csupán az egyik szülő nyomatékos kérésére adott felvilágosítást az esetről. Levelében – az öt gyermeket érintő esetről – azt írta:

Ma reggel a Mindszenty utcai épületben a reggelinél sajnálatos incidens történt. A gyerekek reggelijébe oda nem illő anyag került. Az óvodapedagógusok hamar észrevették a problémát, és azonnal megtették a szükséges intézkedéseket. A gyermekek orvosi ellátásban részesültek, szüleiket értesítettük.

A levélből az is kiderül, hogy az esetet kivizsgálják, majd a felelősségre vonás sem marad el.

Az ügyben a Blikk megkereste az Országos Mentőszolgálatot, akik megerősítették a történteket. Tájékoztatásukból kiderül, hogy egy gyermeket vittek kórházba, aki megfigyelés céljából a toxikológiai osztályra került.