Vascső nyársalt fel egy kisteherautót az M5-ös autópályán

2024.03.02. 10:06
Árokba hajtott egy román fuvaros péntek reggel az M5-ös autópályán, Csengele közelében. A kisteherautóba egy reklámtábla is belefúródott, centikre a sofőrtől. Loós András igazságügyi közlekedési szakértő szerint az autósok szinte tehetetlenek, ha a szélvédőn keresztül becsapódik egy tárgy.

 Az M5-ös autópályán, Csengele közelében hajtott az árokba egy kisteherautó péntek reggel. A jármű egy reklámtáblát is kidöntött, ami majdnem a sofőr életébe került. A hirdetőtábla fémoszlopa átfúródott a szélvédőn, betört a vezetőfülkébe, felnyársalva az autó utasterét – számolt be róla az RTL Híradó.

A járműben a román sofőr  egyedül utazott.  A rendőrök szerint

a férfinak óriási szerencséje volt, hiszen a vaspillér tőle centikre csapódott be. 

Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a csatorna kérdésére elmondta, hogy az autóalkatrészeket szállító kisteherautó műszakilag rendben volt, így

a baleset idején a sofőr valószínűleg figyelmetlen volt, vagy elaludhatott.

A fiatal román férfi alig tudta felfogni, hogy életben maradt. A fuvarosnak mindössze egy kisebb fejsérülése keletkezett a balesetben. Loós András igazságügyi közlekedési szakértő szerint a sofőrök nem sokat tehetnek, ha a szélvédőn keresztül csapódik be egy tárgy.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport