Újraindulnak a BKV hajói, de van egy csavar a történetben

2024.03.02. 17:59
Két éves szünet után idén ismét vízre bocsátja hajóit a BKV, de csak turisztikai céllal, a korábbi menetrend visszaállítása nélkül.

„Elsődlegesen turisztikai célú hajózási szolgáltatás beindítását” tervezi erre az évre a BKV – erősítette meg a 444 információját a fővárosi közlekedési cég.

A BKV 2013-tól hét éven keresztül üzemeltetett menetrend szerinti hajójáratokat a Dunán, de a főváros 2021-ben a szolgáltatás átmeneti szüneteltetésről döntött. A korábbi menetrend szerinti hajózást továbbra sem állítják vissza.

A turisztikai célhoz igazodóan, elsődlegesen a belvárosi lokációkra fókuszálva, valamint a potenciális utasok igényeit figyelembe véve” indulnak újra a BKV hajói, ami „természetesen eltérő útvonalat és eltérő üzemidőt jelent majd a korábbi hivatásforgalmi hajójáratokhoz képest”.

A lap szerint ez azt jelenti, hogy a BKV-hajók hasonló útvonalon közlekednek majd, mint a Mahart budapesti járatai. Tavalyelőtt például BKK-bérlettel is használható hajójárataik voltak a Vigadó tér és a Margitsziget között, mindössze négy kikötővel (Vigadó tér, Széchenyi tér–Akadémia, Margitsziget, Batthyány tér).