Meghalt egy ember lakástűzben szombat hajnalban

2024.03.02. 12:44
Meghalt egy idős férfi lakástűzben a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Halmajon szombat hajnalban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Dóka Imre tűzoltó őrnagy közleménye szerint hajnalban egy százhúsz négyzetméteres családi ház egyik szobája, valamint tetőszerkezete gyulladt ki a Széchenyi úton.

Közölte: a tűzoltók eloltották a lángokat, és az épület tűzzel érintett részében, a törmelékek alatt egy embert találtak. A helyettes szóvivő szerint 

Az idős férfi életét a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett megmenteni.

A helyettes szóvivő tájékoztatása szerint az épület hátsó részében még ketten tartózkodtak, ők nem sérültek meg. A tűzoltók az ingatlanból egy gázpalackot is kivittek.

A tűz keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja. Dóka Imre felhívta a figyelmet arra, hogy a lakástüzek több mint hatvan százaléka a fűtési időszakban történik, ezért ilyenkor fokozottabb odafigyelésre van szükség.

A főbb kiváltó okok között a fűtési rendszer helytelen használata, az elektromos zárlat és a nyílt láng használata szerepel – mutatott rá. A helyettes szóvivő azt írta, célszerű füstérzékelőt használni és tűzoltó készüléket tartani a lakásban.