Ne hagyja otthon az esernyőjét!

2024.03.02. 06:10
Szombaton napközben főként a Dunától keletre kell még esőre számítani, de záporok néhol a naposabb Dunántúlon is kialakulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

Az éjszaka képződő köd megszűnik, gomolyfelhők képződnek, a keleti országrészben a zárt felhőtakaró pedig lassanként szakadozik, de északkeleten tartósan borult marad az ég. A keleti megyékben és a középső országrészben helyenként, másutt elvétve lehet eső, zápor. A délkeleti, keleti szél időnként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul, több vármegyében pedig figyelmeztetés van érvényben. 

A HungaroMet tartós, sűrű köd miatt három vármegyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést. Pár száz méteres látótávolságra kell számítani

  • Somogy,
  • Vas és
  • Zala vármegyében.
időjárás02
Fotó: HungaroMet

Az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzése szerint szombaton is az átlagosnál enyhébb időjárás okozhat melegfronti tüneteket a fokozottan frontérzékenyeknél. Fáradékonyabbak, bágyadtabbak, dekoncentráltabbak lehetünk, amit az ország keleti felén a felhős időjárás is fokozhat.

Emellett fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is előfordulhatnak. Hajnalban több helyen párássá, ködössé válhat a levegő, ami növeli a megfázásveszélyt, és az ízületi panaszok kialakulásának esélyét.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras