Eltévedt, majd parkoló autókat tört össze a BKK-busz sofőrje

2024.03.03. 19:04
A budapesti Havanna-lakótelep szűk utcájába szorult be a BKK 142E járata szombat délután. A busz kanyarodás közben több autót is összetört. Az ArrivaBus szerint buszvezetőjük megfelelő tapasztalattal rendelkezik, és a kialakult helyzetben is helyesen járt el.

A budapesti Havanna-lakótelepen tévedt el szombaton a BKK 142E járata – írja a hvg. Az esetről több fotó és videó is megjelent a Havannások nevű Facebook-csoportban. A felvételt egy környéken élő lakó rögzítette az erkélyéről.

A lap szerint a Határ úti metrómegálló felé tartó járat fordulás közben szorult be a panelházak közötti szűk utcába. A busz a parkoló autókban is elakadt, így az utasoknak le kellett szállniuk. A szemtanúk szerint a manőver miatt 3-4 autó is összetörhetett. 

A cég szerint buszvezetőjük „megfelelő tapasztalattal rendelkezik” 

A sofőr a Csontváry Kosztka Tivadar utcánál nem a járatnak megfelelő útvonalat választotta, így egy olyan utcába fordult be, ahol a busz nem fért el – árulta el a hvg.hu-nak a történtekkel kapcsolatban a BKK szolgáltatója, az ArrivaBus Kft.

Megjegyezték, hogy buszvezetőjük „megfelelő tapasztalattal rendelkezik”, és a kialakult helyzetben helyesen járt el. A sofőr a járművet megállította, és tájékoztatta az ügyeletet.

A balesetben senki sem sérült meg, a buszvezető elismerte a felelősségét. 

A társaság megerősítette, hogy kanyarodás közben több autó is összetört, de mint írták, ezt a kárt megtéríti a biztosító. A történtek miatt belső vizsgálatot indítottak, így a „forgalombiztonsági szakértők a járművezetővel közösen elemzik a történteket, és felhívják a figyelmét az útvonalak betartására”.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport