Kiderült, mikor és hol bont zászlót Magyar Péter

2024.03.03. 18:31
Varga Judit exférje, aki a kegyelmi ügy kirobbanása óta élesen bírálja az Orbán-kormányt, március 15-én már biztosan zászlót bont. Azt azonban eddig nem lehetett tudni, hogy pontosan mikor és hol, legújabb bejegyzésében viszont hivatalossá tette: 15 órakor az Andrássy úton a Bajcsy-Zsilinszky út és az Operaház között tartja meg rendezvényét.

Magyar Péter a közösségi oldalán a korábban már meghirdetett március 15-i zászlóbontás Facebook-eseményét is megosztotta, és azt írta: „ünnepeljünk együtt március 15-én 15.00 órakor a fővárosi Andrássy úton a Bajcsy-Zsilinszky út és az Operaház között”.

A jogász szerint meg kell mutatni, hogy „a magyar emberek többsége nem kér az országot téves irányba vivő, felesleges ideológiai megosztottságot fenntartó politikai elitből”.

Mutassuk meg, hogy minden eddiginél nagyobb szükség van egy olyan, nem megvásárolható, friss és nyugodt erőre, amelynek célja nem a hatalomgyár propagandával történő fenntartása és a háttérben a nemzeti vagyon magánkézbe játszása, hanem többek között az egészségügy és az oktatás teljes szétesésének megállítása és a valódi nemzeti sorskérdéseinknek az emberek bevonásával történő megvitatása, eldöntése

– fogalmazott bejegyzésében.

Majd arra kérte a követőit, hogy hívják meg ismerőseiket az eseményre, és „mutassuk meg, hogy ez így nem mehet tovább!”

Zászlót bont, és pártot alapít

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk az Index hasábjain, Magyar Péter pártalapításra készül. A Diákhitel Központ korábbi vezetője már lázasan keresi a szövetségeseket egy új politikai formáció megalakításához, és állítólag az idei európai parlamenti választáson is indulna a formációval.

MAGYAR PÉTER ERRŐL A KÖZÖSSÉGI OLDALÁN IS BESZÁMOLT, AZT ÍRTA, HOGY IDEJE LÉTREHOZNI EGY ÚJ ERŐT, AMELY MENTES A KORMÁNYZATI ÉS ELLENZÉKI POLITIKUSOKTÓL IS.

„Talpra, magyar! Itt az idő, hogy elkezdjünk dolgozni közösen a hazánkért, a gyermekeinkért, az unokáinkért és a jövőnkért. Itt az idő, hogy mindenféle ideológiától, kompromittálódott kormányzati és ellenzéki politikustól mentesen létrehozzunk egy új erőt, amit nem lehet megkerülni, megvásárolni, megfélemlíteni” – írta bejegyzésében, hozzátéve, hogy „itt az idő megalkotni egy nemzeti minimumot, megszüntetni a magyarok közötti mesterséges megosztottságot”.

Összerúgta a port Ceglédi Zoltánnal is

Magyar Péter politikusi szárnypróbálgatásaira reagált Facebook-posztjában Ceglédi Zoltán politikai elemző, publicista, jogász és humorista. Ceglédi Magyar Péter egyik neki szóló hozzászólását kiemelve azt írta, hogy ő Varga Judit volt férjével ellentétben eddig „egy forintot nem kapott a NER-től”.

De ami a legfontosabb: ha egy picit is komolyan gondolnád a rendszerváltó buzgalmat, és hogy komolyan vegyenek, akkor nem nálam kommentelgetnél péntek este (btw. a volt feleséged ezt az influenszerdolgot is mennyivel jobban csinálta). Mindenesetre szokj hozzá, hogy én mindig itt leszek, te meg már fél év múlva is csak egy rettenetesen cringe emlék leszel arról, hogy az ellenzéki nyilvánosság hogy tud beleszeretni valakibe, majd ejteni. Sok sikert a választáson! Indulsz, ugye?

– fogalmazott bejegyzésében Ceglédi Zoltán.