Megszólalt Magyarország új first ladyje: Már a nyugdíjas évekre készültünk

2024.03.03. 11:59
Férjét jópofa, jó humorú embernek tartja Nagy Zsuzsanna, Magyarország új first ladyje, aki igyekszik mindenben Sulyok Tamás mellett állni, támogatni őt az elkövetkező időszakban. Nagy Zsuzsanna, aki egyáltalán nem tartja magát exhibicionista alkatnak, eddig mindig a másik oldalon ült családterapeutaként. A Híradó.hu-nak adott interjújában arról is beszélt, hogyan látja a házasságát, és miként segíti majd a nemzetet.

Interjút adott az új magyar first lady, a frissen megválasztott köztársasági elnök, Sulyok Tamás felesége a Híradó.hu-nak. Nagy Zsuzsanna mentálhigiénés szakember, családterapeuta többek között elmesélte, hogyan érintette férje megválasztása, hogy eredetileg mit terveztek a közelgő nyugdíjas évekre, és miként gondolnak az előttük álló, kihívásokkal teli időszakra. 

A köztársasági elnök felesége többek közt arról beszélt az interjúban

  • Nagy Zsuzsanna hivatása szerint mentálhigiénés szakember és családterapeuta, ezért a jövőben is a nehéz helyzetben lévő emberek ügyeit szeretné felkarolni. Nem tartja magát exhibicionista alkatnak, egyelőre furcsa számára a szereplés, eddig még a közösségi médiában sem volt jelen. 
  • Már csak két és fél év lett volna hátra a férje alkotmánybírósági elnökségéből, azt tervezték, hogy unokáznak, gyakran mennek a Balatonra, úsznak és kertészkednek. Egyébként mindketten vidékiek, és ez soha nem fog változni, igyekeznek megőrizni az egyéniségüket. 
  • Sulyok Tamás megkérdezte a feleségét a megválasztása előtt, hogy mit gondol. Nagy Zsuzsanna azt felelte, „mindenben melletted, mögötted és veled leszek”. Azonban később bekapcsolt a „vészvillogó” a pozíció velejárói miatt, de úgy gondolja, megbirkóznak a feladattal. First ladyként szívesen karol majd fel ügyeket, és segíti a nehéz helyzetben lévő embereket, mert ahhoz ért.
  • A férjét egy közvetlen, jó humorú, jópofa embernek tartja, aki egy „szabad lélek”. Szoros köztük a szövetség, hisznek Istenben, fentről is kapják a házasságukhoz a támogatást. Házasságuk titka az, hogy nem próbálják megváltoztatni egymást, magukon kezdik a változást. Ennek ellenére úgy gondolja, „ahol a kémény nem füstöl, ott nincs élet; ha a vízfelszín egyenes, akkor az be van fagyva. Állandó mozgás és változás az élet”.
  • Fontosnak tartja a nők jelenlétét a közéletben és a politikában, de a családban még inkább. Ő maga a Kádár-rendszerben nőtt fel, akkor nem lehetett nőként karriert befutni. Szereti, ha nemének megfelelően tekintenek rá, és például felsegítik a kabátját, ugyanakkor tudja, hogy változnak az idők: ez az első olyan korszak, amikor már nem lehet egyértelmű válaszokat adni a fiatalabb generációnak. 
  • Igyekszik nyitottan állni az új helyzethez, bár nem erre készült, szeretné magát jól érezni first ladyként. 

A hétfőn köztársasági elnökké választott Sulyok Tamásról készült portrénk erre a linkre kattintva olvasható.