18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nem akarta elfogadni, hogy férje el akarja hagyni, inkább megkéselte

2024.03.04. 09:18
A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki nem tudta elfogadni férje válási szándékát, és emiatt késsel támadt az alvó férfira.

A vádirat szerint a vádlott, egy 55 éves nő 34 éve házasságban élt férjével, akivel a 2021 előtti években megromlott a házasságuk, gyakran veszekedtek. A férj többször felvetette, hogy éljenek külön, felesége azonban ebbe nem egyezett bele. A férfi végül 2021 novemberében közölte, hogy el szeretne válni, a vádlott azonban ezt nem tudta elfogadni. Végül megállapodtak, hogy házassági évfordulójukig együtt maradnak, majd azt követően különköltöznek.

Az évfordulóra tekintettel néhány napra elutaztak Horvátországba, ahol a nő megpróbálta meggyőzni a férjét arról, hogy folytassák a kapcsolatukat, a sértett azonban ragaszkodott a váláshoz. A házaspár egy 2022. júliusi éjjelen ért haza budapesti otthonába, ahol lefeküdtek aludni. A feleség azonban nem tudott beletörődni abba, hogy a férje elhagyja őt, ezért amikor hajnalban felébredt, a konyhában magához vett két kést, majd a hálószobában az egyik késsel kis erővel megvágta a még alvó sértett nyakát. A férj erre felébredt, miközben a vádlott kijelentette, hogy ha a sértett elhagyja, akkor megöli őt. A pár dulakodni kezdett, amely során a férj végül el tudta venni a késeket a vádlottól, és ezután hívta a 112-es segélyhívót. 

A támadó nő egyik kése
A támadó nő egyik kése
Fotó: Fővárosi Főügyészség

A férfi a bántalmazás következtében könnyű sérülést szenvedett, figyelemmel azonban a támadás módjára, eszközére, a támadott testtájékra, a bántalmazás súlyosabb eredménnyel, a sértett halálával is járhatott volna, annak elmaradása a sértetti védekezésnek és a véletlennek volt köszönhető.

A Fővárosi Főügyészség a távoltartás hatálya alatt álló nőt védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja. A főügyészség a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását, továbbá azt is indítványozza, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy a nő nem bocsátható feltételes szabadságra.