Máris berobban a tavasz, húsz fokra lehet számítani

2024.03.04. 05:50
Bár még csak most léptünk át a márciusba, máris melegebb, tavaszias időre lehet számítani: hétfőn napközben 14 és 20 fok között alakul a hőmérséklet. Szerdán azonban érkezik egy enyhe lehűlés.

Hétfő hajnalban, reggel többfelé találkozhatunk párás, ködös tájakkal. Délnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, csak északon, északkeleten számíthatunk tartósabban napos időszakokra.

Az Időkép beszámolója szerint számottevő csapadék nem várható. Helyenként élénk lesz a déli-délkeleti szél. Hajnalban 0 és 7,

délután 14 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

A HungaroMet is azt írja, kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Nem lesz felettünk front

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint hétfőn időjárási front nem lesz felettünk, de hajnalban, reggel többfelé párás, ködös lesz az idő, emiatt felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok.

A nagy napi hőingás miatt viszont vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság, szédülés, rosszullét és migrén is előfordulhat. A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Mint megírtuk, a héten változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, olykor élénk széllel és néhol esővel. Szerdától csökken a nappali felmelegedés mértéke, és már csak 8–15 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok, miközben visszatérnek a gyenge hajnali fagyok is.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras