Reagált Orbán Viktor sajtófőnöke a miniszterelnök rekedtes, betegségre utaló hangjára

2024.03.04. 21:20
Havasi Bertalan rövid választ adott arra, hogy betegségre utal-e Orbán Viktor rekedtes hangja. A sajtófőnök úgy fogalmazott: „A miniszterelnök hivatalból mindig egészséges.”

Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Gazdasági Évnyitó 2024 című gazdaságpolitikai fórumon tartott előadást Varga Mihály pénzügyminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, valamint Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke mellett.

A magyar kormányfő kissé rekedtes hangon szólalt fel a rendezvényen, így a Blikk arról kérdezte meg Orbán Viktor sajtfőnökökét, hogy betegeskedik-e a miniszterelnök.

A miniszterelnök hivatalból mindig egészséges

– írta válaszul a lapnak Havasi Bertalan.

A Blikk emlékeztet, a magyar miniszterelnök ritkán beteg, legutóbb 2019 decemberében esett ágynak. Akkor Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter annyit árult el, hogy a kormányfő lázas.

Megfázásos tünetei ellenére Orbán Viktornak nem sok ideje lesz pihenni, ugyanis csütörtökön Washingtonba utazik, ahol Kevin Robertsszel, a leghíresebb amerikai konzervatív kutatóintézet, a Heritage Foundation elnökével folytat panelbeszélgetést. A miniszterelnök másnap pedig Donald Trump volt amerikai elnökkel találkozik Floridában.