Máris ellopták a Biodóm egyik kedvelt látványelemét

20240229- MG 3834
2024.03.05. 12:58
Két nappal a megnyitó után ellopták a Biodóm egyik kedvelt látványelemét, a lézerpadlót. A Fővárosi Állat- és Növénykert feljelentést tett.

Mint arról korábban beszámoltunk, megnyílt a Fővárosi Állat- és Növénykert Biodómja a közönség előtt, ami március 1-től március 17-ig vetíti majd a fényművészeti alkotásokat. A Biodóm belső tereiben több száz intelligens lámpával, projektorral, nagy teljesítményű diavetítő berendezéssel keltik életre a fényművészek saját alkotásaikat. 

Hétfőn már a szervezők arról számoltak be az Instagramon, hogy két nappal a megnyitó után ellopták a Fénydóm egyik látványelemét, a lézerpadlót. Mint írják, zárás előtt 1 órával történt a lopás, és két elemet vittek el. A két lézerpadló értéke összesen nagyjából 300 ezer forint.

Hozzátették, hogy amennyiben a tettes még aznap visszaviszi a lézerpadlót, akkor nem tesznek feljelentést, ugyanakkor még hétfő estig sem szolgáltatták vissza az eltulajdonított látványelemet. 

Az RTL megkeresésére a COLLOC Productions, a Fénydóm szervezője közölte, hogy mindezek miatt a Fővárosi Állat- és Növénykert feljelentést tesz, valamint azt is tudatták, hogy a lopásról felvétel készült.

(Borítókép: Biodóm. Fotó: Németh Kata / Index)