Pottyondy Edina: A felcsúti gondnok és a Karmelita takarítónői is tudtak a kegyelmi ügyről, csak Orbán nem látott semmit

2024.03.05. 21:41
A tartalomkészítő ismét beleszállt a hatalomba a kegyelmi ügy apropóján, ugyanis nehezen hiszi, hogy Orbán Viktor miniszterelnök környezetében a „takarítónők és a pályagondnok” is tudott a bicskei pedofilbotrányról, de a miniszterelnök még csak nem is hallott róla. Ahogy fogalmaz: az ember, aki ott sem volt, Orbán Viktor.

Pottyondy Edina, az Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért elnevezésű gyermekvédelmi tüntetés egyik főszervezője és főszónoka legújabb videójában továbbra is a kegyelmi ügyként elhíresült bicskei pedofilbotrány és Orbán Viktor miniszterelnök kapcsolatát boncolgatja a tőle megszokott ironikus hangvételben.

A tartalomgyártó szerint érdekes, hogy a „felcsúti pálya gondnoka, a családi ügyvédje, a köztársasági elnöke, miniszterei és a Karmelita összes takarítónője” is tisztában volt a történtekkel, de „a miniszterelnök nem sejtett semmit”.

A „dollárbaloldal” is csak annyit annyit tudott előásni a kapcsolatról, hogy Orbán 

2002-ben személyesen kampányolt Bicskén János bácsi mellett, akit 2016-ban személyesen terjesztett fel a magyar bronz érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésére

– mondja Pottyondy. Ezután szarkasztikusan folytatja, hogy a miniszterelnöknek annyira szívügye a gyermekvédelem, hogy napi 1500 forint jut egy-egy intézetis gyerek élelmezésére. „Ami talán nem sok a Nobuban vagy a McDonald’s-ban vagy a sarki zöldségesnél, viszont az Aldiban huszonegy tejes kiflit kapsz érte. Hát kérdezem én, ki eszik meg napi huszonegy kiflit?”

Senkit nem hagyunk az út szélén

Ezután tér rá Pottyondy az infláció kérdésére, amely ellen szerinte „példás elszántsággal harcolt a kormányzat”, hiszen amíg húsz év alatt a miniszterelnök fizetése 1,3 millió forintról 6,5 millió forintra nőtt, addig

egy intézetis gyerek havi zsebpénze 5100 forintról 5300 forintra emelkedett.

Viszont ruházkodásra egy árva 72 ezer forintot kap, de így legalább nem lesznek megrontva Guccival és Balenciagával, mint „a megafonos gyerekek” – véli a tartalomgyártó. 

Ezután visszatér a kegyelmi ügyre, miszerint valakiket mégiscsak az „út szélén hagyott” a kormányfő, nevezetesen Varga Judit volt igazságügyi minisztert és Novák Katalin volt köztársasági elnököt, akinek lemondóbeszédében mindenki megjelent, aki csak számított, kivéve „az embert, aki ott sem volt: Orbán Viktort”. Vagyis Pottyondy szerint még mindig az a legfontosabb, hogy Orbánt minden eszközzel távol kell tartani a kegyelmi ügytől.

Pottyondy szerint K. Endre kegyelmi ügyének teljes nyilvánosságra hozása jogos elvárás, de

nagyjából annyira reális, mint Gyurcsánytól a nyugdíjba vonulás vagy Tóth Gabitól egy digitális detox

– véli Edina. Érdekesség egyébként, hogy K. Endrét a kegyelem után a bicskei reformátusok presbiternek (erkölcsi vezető, elöljáró – a szerk.) választották. Pottyondy szerint „nem egy VIP-páholy a Groupamában, de erkölcsi leszállópályának nem rossz”.

Orbáni ellentámadás

A tavaszi ülésszak első napján, Pottyondi elmondása szerint, Orbán Viktor „reménytelen helyzetben” lendült ellentámadásba, mint „a németek az Ardennekben”, a következő sorokkal:

a pedofil bűnelkövetőt mi zártuk börtönbe, azért kellett nekünk börtönbe zárni, mert önök nem zárták be

– mondta Orbán. Viszont Pottyondi szerint a miniszterelnök eléggé „nagyvonalúan bánik a tényekkel”, hiszen 

2011-ben már a Fidesz-kormány alatt sikálták el János bácsi ügyét, majd pár évre rá állami kitüntetést kapott a miniszterelnök úrtól. Végül az egyik áldozat öngyilkossága és az RTL oknyomozása miatt került sittre

– hangsúlyozza. Szerinte erre a sztorira egy gátlásos ember nem merné azt dobni, hogy „Gyurcsány”. 

A melegek mind potenciális erőszaktevők

Ezután áttér a melegek kérdésére Pottyondy, hiszen amint Lázár János bejelentette: szigorítanak a felügyeleten és a jogszabályokon, minden intézményt át fognak vizsgálni, és vizsgálják azt is, hogy „kik lehetnek ezeknek az intézményeknek a vezetői”. Ugyanis amikor a baloldal 2010 előtt kinevezte V. Jánost a bicskei gyermekotthon élére, 

akkor pontosan tudták, hogy homoszexuális. 

És Lázár szerint mindenki számára legyen világos, hogy ez számos vitát fel fog vetni. Pottyondy szerint a miniszter kijelentéséből egyértelműen érződik, hogy „homoszexuális embert nem szabad a gyerekek közelébe engedni”. 

Meleg nem lehet pedagógus, nem lehet szociális munkás, nem lehet logopédus vagy éppen bohóc

– gúnyolódik szomorúan, hiszen a kormány retorikája szerint a „melegek mind potenciális erőszaktevők”. Szerinte egyértelművé kéne tenni, hogy ki meleg és ki nem, s erre a ruhára kitűzött rózsaszín háromszög pont optimális lenne – utalva ezzel a a homoszexuálisok megkülönböztetésére a náci Németországban.

A teljes videó itt nézhető meg:

Szemünk előtt zajlik az influenszerek kulturális forradalma. Olvassa el elemzésünket arról, hogyan léptek elő a virtuális térből az utcára az influenszerek, youtuberek 2024 elején, hogyan nőtte ki magát az interneten kommunikálók tábora netes véleményvezérré!